Maja Gry Brøns er idémager bag VEJRET NU og forestillingens musiker og projektleder. Maja Gry har en baggrund i jazz- og teaterland, men en inderlig fascination for det danske sprog ledte hende til danskstudiet, hvor hun første gang faldt over Per Højholt, som man falder over noget blødt og skævt, som må undersøges. Siden har hun udgivet EP'en Rørt med egen-producerede videoer og sange i et elektroakustisk univers, som ditto smager lidt af soul, pop og jazz.

 

Fascinationen af poesien i musikken og musikken i poesien er on-going og især er forsøget på at integrere verdens lyde i behagelige universer et forførende koncept, som man vil se udfoldet i VEJRET NU med hjælp fra et LIVE-band, naturen selv og diverse elektronik. Maja Gry har læst Moderne Kultur og kulturformidling med specialisering i auditiv kultur og Per Højholts lydbevidste praksis. Hun har tidligere læst lyddesign på Sonic College, dansk samt studeret sang på MGK.

Se Maja Gry's baggrundskatalog her: www.livoglydfortalt.dk


Maja Gry Brøns,

forestillingsleder/musiker

Linh Le er VEJRET NU's ene danser. Linh er ny på scenen, hun kom ud af sit skjul for fire år siden efter at have danset i mange år på sit værelse til bl.a. Joy Division og Prodigy. Linh fik blod på tanden til at arbejde videre med dansen efter sin deltagelse i en international koreografikonkurrence Make Your Move, hvor hun vandt juryprisen som Årets Talent 2013.


Siden har Linh gået på DT-danseteater, Akademiet, deltaget i flere kurser inden for improvisation, dans og performance og arbejdet med flere projekter inden for performancefeltet. Særligt er Linh fascineret af menneskets komplekse natur, og hun er optaget af at undersøge bevægelser, der kan resonnere med kompleksiteten og elsker derfor at bryde rammerne og forestillingen om, hvad dans kan og er. Linh har en bachelor i Æstetik og Kultur, og har netop afsluttet sin kandidat i Performance Design & Plan, By og Proces med speciale undersøgelsre af byrum gennem Buhtoh-inspireret dans. www.linhtuyetle.com

Linh Le, danser

Ida Andreasen,

film og visuals

Ida Andreasen modtog i 2017 Odense Filmfestivals pris: "Årets Animationstalent". Prisen tilfalder Ida i kølvandet på hendes smukke afgangsfilm "I familie".

   Ida er uddannet instruktør fra Filmskolen i Københavns animationslinie, men hun har også produceret adskillige værker med mennesker i levende live og arbejder pt. på to kortfilm.


I VEJRET NU fungerer Ida selvsagt som visuel maestro. Bag sig har hun et professionelr team på 19 mennesker, som  fortolker digtet "Todorov på tærkslen" efter alle filmkunstens regler. Holdet består af producer Maj Andersson, fotograf Sine Brooker, produktionsleder Marike Heukendorff, steady-cam fotograf Lars Mortensen, fotograf Amelie Mattison, danser/skuespiller Hamun Maghsodlo, akrobat Mari Vinzents, klatrer Ida Langkilde, samt danserne Rita Holm, Nana Kjærgaard, Lisa Storm, Sofie Krog, Amanda Luna, Sophie Ternowitz, Cecilie Hauggard, Emilie Yssing, Susanne Judson, Sara Zarei og Nikoline Jørgensen. 


Aske Andersen, musik og lyddesign

Aske Andersen er nyuddannet lyddesigner på Sonic College, Haderslev, og er nu bosiddende i Paris, hvor han ynder at kombinere sin passion for biologi, filosofi, mode og punk i sine kreative produktione. Og så har Aske netop udgivet sin første EP "Forgiveness", som du kan høre blandt andet godt her: https://soundcloud.com/askeandersen


Aske producerer lyd og musik til film, modeshows og reklamer, men er først og fremmest dedikeret til kunsten og med sin helt særlige følsomhed, forstår han at benytte reallyd - især fra botanikkens verden - som musikalsk værktøj. I 2015 producerede han f.eks. det fascinerende lydværk "Mangrove" til Botanisk have, hvor havens egne lyde var det bærende element.


Oplev det stemningsfulde værk i lyd og billeder her og se frem til Askes værker i "Vejret nu", der indkorperer smeltende gletchere, regn, og østenstorm: https://vimeo.com/150251305


Peter Vadim er VEJRET NU's mandlige danser og koreograf. Peter også uddannet landsskabsarkitekt, hvilket gør ham til den perfekte samarbejdspartner i udforskningen af mødet mellem kunst og natur.

Til sin afgang udlevede Peter eksempelvis et eksperiment, hvor han gennem dans og koreografi undersøgte landskaber og bygningers flydende identitet.


Identitetsarbejde er i det hele taget centralt i Peters dansekarriere, hvor med dansen har haft en kritisk tilgang til kønsstereotyper og udlevet egentlig queeraktivisme.

I dag lever han af sin dans og af undervisning. Pt arbejder han på et projekt i samarbejde med skoleelever og en billedkunstner, hvor visuals kombineres med dans i byrummet. Se Peter Vadims værker her: http://petervadim.dk

Peter Vadim, danser


Christian Otto Madsen er Vejret nu's eneste skuespiller. Før han i 2014 satsede alt på skuespillet tog Christian en BA i Filosofi og Historie på Roskilde Universitet. Siden har han haft to år på Rødkildes skuespillerlinje, deltaget i StageLabs scenekunstneriske instruktionskursus og taget dramatisk grundforløb på Skuespillerakademiet. 

 

I tiden op til Christians sceneindtagelse i Vejret nu, kan man opleve ham som en del af mandskoret i Teater Republiques opsætning af “Jeanne D’Arc”. Christian er fyldt med energi, fysik og humor, og det er netop de af hans mange egenskaber, vi skal opleve på scenen i april.

Christian Otto Madsen,

Skuespiller

Mia-Maja Krumphardt er vores kompetente undervisnings- og PR-ansvarlige. Mia-Maja er nyuddannet fra Københavns Universitet med en gymnasierettet kandidat i Dansk og Teatervidenskab.

På VEJRET NU vil Mia-Maja tilrettelægge de fagspecifikke undevisnings-pakker og stå for kommunikationen imellem vores TEAM og gymnasierne.

     Mia-Maja er en høj-kreativ personlighed på settet! Hun har udsøgte undervisningskompetencer og en smittende energi ud i formidling, som vil komme gymnasieklasserne til gode.

Ikke mindst vil hendes nyfigne humor og hittepåsomhed være at spor i vores Instagram og facebookv-ideoer og -opslag. 

      I Mia-Majas kandidatopgave skrev hun om performative aspekter i litteraturen med udgangspunkt i Tove Ditlevsen og forestillingen "Tove Tove Tove"., hvorfor hun er i vante rammer med denne Per Højholtske iscenesættelse.

Mia-Maja Krumphardt,

Undervisning og PR

Anders Vestergaard er trommeslager med slag i. En bachelorgrad i trommer, improvisation, komposition og produktion fra Rytmisk Musikkonservatorie i København samt Jazz- og improvisationsstudier ved Skurups Folkhögskola udgør fundamentet for Anders’ musikalitet og indlevelsesevne. Han har turneret fra Estland til USA, spillet på Roskilde Festival og i Eliaskirken med bands som Laser Nun, Yes Deer og Boujeloud. 

        Siden 2014 har han givet mere end 20 solokoncerter i Norden, Tyskland og Tyrkiet, og i 2016 udgav han minialbummet “Eel” på pladeselskabet Abstract Tits, som han selv driver sammen med Danielle Dahl og Peter Petra Skibssted. Der er ingen tvivl om, at “Vejret nu” er helt vilde med at have dette trommetastiske talent med på holdet. (Foto af Fabio Lugaro)

Anders Vestergaard,

Trommeslager

Johannes Vaht er musiker med stort både musiker og showman af højeste kvalitet, hvilket man kan opleve, når Johannes indtager scenen på sin bas i "Vejret nu".


Johannes har et hav af kunstneriske samarbejder bag og foran sig og har således slået strengene sammen med T.S. Høeg, Kresten Osgood og Marie Laurette Friis. Derudover er han stadig en del af aktuelle band-formationer som Kathrine Windfeld Big Band, Perssons Sexa og Thump Trio.

 

I Vejret nu vil han sammen med Maja Gry og Anders Vestergaard spille Per Højholts digte "som en musik" (PH), og selvom det meste er komponeret på forhånd vil en del også blive improviseret – og det er Johannes mester i. 

Johannes Vaht,

Bassist

Sebastian Vinter Olsen er "Vejret nu"'s lydmand og producer. Som tonemesterstuderende ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium optager og producerer Sebastian musik, koordinerer events og koncerter og er ansat som studie-manager. I sit selvstændige virke har Sebastian arbejdet sammen med kunstnere som Oh Land, Marc Facchini og Another Juggle.

 

I 2010 var han medstifter af turnévirksomheden A FRIEND IN LONDON, som i de tre efterfølgende år planlagde, bookede og budgetterede sig igennem Danmark, Canada, Tyskland og England. Sebastian er en sand mester i tone, produktion og arrangementer, og det vil forestillingen Vejret nu i høj grad bære præg af.

Sebastian Vinther Olsen

Tonemester/producer

Eirik Lie Hegre er lysdesigner på Vejret nu. Som studerende i lysdesign fra Scenekunstskolen og med en bachelor i Filosofi fra Universitetet i Bergen er Eirik et tværfagligt fund for "Vejret nu".

 

Oh, and One More Thing er blot en blandt mange forestillinger, Eirik har været lysdesigner på. Derudover har han i flere årrækker været fast lystekniker- og designer på Teaterteminalen, Bright Group Norway og BIT Teatergarasjen i sit hjemland Norge.


Eirik har også siddet i bestyrelsen på Det Akademiske Kvarter, deltaget i Gobo Highlight- og TEC-kurser og så er han en sand kunstner, når det kommer til lys. Og vi er glade for, at det er netop ham, der skal kaste lys over vores forestillings land. 

 

Eirik Lie Hegre,

Lysdesigner